Laksefiske i Namsen

Det er en glede for oss å informere om laksefiske i Namsen. I en tid da de aller fleste elvene opplever sviktende laksestammer og dårlig fiske, viser det seg at laksestammen i Namsen holder seg stabil på et høyt nivå, som den har gjort i flere tiår nå.

Sesong

Fiskesesongen i Namsen starter 1. juni og varer ut august måned. Den beste perioden for båtfiske regner nok de fleste med er de første ukene av juni. For fiske fra land og spesielt fluefiske lønner det seg nok å vente noen uker. Fra rundt St. hans har elven de fleste årene gått tilstrekkelig ned slik at det blir enklere å fiske fra land.

Kombiner ditt opphold

Du kan kombinere et opphold på Overhalla Hotel på mange forskjellige måter; landfiske, båtfiske i Namsen eller havfiske, er bare noen av mange kombinasjonsmuligheter. Hva med å legge kundetreff eller styremøter hit. Vi har møterom i alle størrelser og en restaurant med vekt på laks, vilt og et spesialutvalg i vin.

Vi har en meget godt tilrettelagt avdeling for å ta vare på fisk og fiskeutstyr. Med rom for veiing / vasking / pakking av fisk. Kjølerom, fryserom, rom for tørking av klær samt oppbevaring av utleieutstyr.

Noen av våre glade laksefiskere

Til venstre: Maxim Vovk, og pappa, med laks på 12,5 kg  tatt 2. uken av juni 2013.
Til Høyre. Maurice Cros med sin juli laks på 13,7  kg, tatt fra land.

Til venstre på bildet står fiskekamerat og medhjelper under “kleppingen”   J. P. Bonhomme. De eldre herrene på 80 og 77 år er ikke vant til hov og klepp, så laksen ble tatt  med hendene!

En lykkelig fiskegjeng. Laksen veide 19,2 kg og skal til avstøping

Erik, i hvit T-skjorte, har rodd for hotellet i mer enn 20 år.

Overhalla Hotel disponerer godt og vel 5 kilometer av den beste delen av Namsen. Vi selger laksefiske på Veiem, Bertnem. Lilleberre, Storem,  Øy og Myklegard. Sporadisk også andre vald.

Ayna og Kristine er 2 av våre mange erfarne, og meget fiskeglade roere.
Her har de vært en tur på Namsen sammen og fått en laks på 13 kg.
Begge har sportsfiskeutdannelse og “handler” fluestange like godt som årene i Namsbåten.

Fluekurs?

Vi arrangerer kurs i fluefiske på forespørsel. Varighet etter ønske.
Flere av våre vall har gode fluestrømmer. Disse eksklusive fiskerettighetene i Namsen tilbyr vi deg på dag eller ukesbasis. Vi har lommekjente guider og erfarne roere. Vi er også behjelpelig med transport, eminente fiskeredskaper og alt annet tenkelig utstyr.

Vårt kjøkken vet å tilberede mat som fiskerne setter pris på.  Spesielt god tibakemeldig har vi fått for våre minnerike grillpartyer på elvebredden.
Vi selger også laksevald uten at fiskerne bor på hotellet. For forespørsel ring 90 96 33 35

Fin junilaks
Laksen er tatt på flue, med fluestang fra båt.

Roer: Kristine

Juni laks på 12,6 kg.
Roeren, til venstre, Egil Aslak, har rodd for hotellet i rundt 20 år. Han er en av de mange roeren som elsker fisket og tar seg fri fra annen jobb noen uker hvert for å gjøre de aller mest har lyst til – fiske laks.